Kapsalons

LED verlichting is van hoge toegevoegde waarde in uw salon. Enkele voordelen van LED verlichting in uw salon zijn:

– Een besparing van ruim +50% ten opzichte van uw conventionele verlichting
– Creëer de juiste werkomstandigheden voor uw personeel op basis van artikel 6.3 van het Arbobesluit

– Biedt de klanten een prettige lichtkleur en een lichtkleur die ze een realistisch beeld geeft van hun haarkleur

Wijnhovens BV biedt duurzaamheidsoplossingen aan zakelijke klanten en heeft experts in huis met kennis over de toepassing, besparing en installatie van LED verlichting.

Besparing

Gloei- en halogeenlampen vervangen door LED verlichting is een slimme zet, zelfs als de lampen nog goed werken. Een LED lamp is tot 90% zuiniger dan de gloeilamp en tot 85% zuiniger dan een halogeenlamp.

De aanschafprijs van LED verlichting
ligt hoger dan die van gloeilampen. Maar als je het stroomverbruik én de levensduur meetelt, ben je in alle gevallen goedkoper uit met LED verlichting.

Ook op het gebied van productie is LED verlichting beter voor het milieu dan conventionele verlichting. De energie die het kost om een LED lamp te produceren win je binnen 300 branduren terug. Super duurzaam!

Personeel

Artikel 6.3 van het Arbobesluit zegt dat werkgevers moeten zorgen voor goede verlichting op de werkvloer. Wat verstaan we daar precies onder?

Werknemers moeten tijdens het werken over voldoende licht beschikken. Hierbij is zowel het aantal lumen, de lichtkleur en de CRI-waarde relevant.

Daarnaast draagt LED verlichting ook bij aan prettige werkomstandigheden voor uw werknemers. Al onze verlichting is ‘Flicker Free’. Dit betekend dat de frequentie van het licht hoog genoeg is zodat uw ogen minder lichtknipperingen hoeven te verwerken. Dit gaat vermoeidheid van uw werknemers tegen.

Vluchtwegen en nooduitgangen die bij het uitvallen van de verlichting slecht zichtbaar zijn, moeten adequate noodverlichting hebben (artikel 3.7 uit het Arbobesluit). Zo kunnen uw werknemers en uw klanten altijd op een veilige manier de nooduitgang bereiken.

Klanten

Ook voor de klant draagt LED verlichting bij aan de klantbeleving. U wilt de klant een zo realistisch mogelijk beeld geven van hun kapsel. De haarkleur van de klant moet in de salon overeenkomen met de haarkleur bij de klant thuis. Dit is te realiseren met LED verlichting met een hoge CRI-waarde. De CRI-waarde is een index die weergeeft hoe goed een lichtbron in staat is natuurgetrouw de kleuren van verlichte objecten weer te geven. Wij adviseren voor kapsalons is een CRI-waarde (hoger dan) >90.

De hoofdverlichting moet de klant niet verblinden, bijvoorbeeld wanneer het haar van de klant wordt gewassen. Voor het uitlichten van producten kunnen LED track lights of LED trunk lights worden gebruikt. Deze kunnen heel gericht ingezet worden waardoor producten uitgelicht kunnen worden.

Toepassingen

Als hoofdverlichting wordt er in de meest gevallen voor LED panelen gekozen. Deze bieden met een brede stralingshoek en een hoge lichtopbrengst voldoende licht om te kunnen werken. Voor het uitlichten van onder andere de haarverf en de producten wordt in de meeste gevallen gekozen voor LED track lights of LED downlights.

LED Panelen

Onze LED panelen hebben een hoge CRI-waarde, dat betekend dat onze LED panelen goed in staat zijn natuurgetrouw de kleuren van verlichte objecten weer te geven. Dit maakt deze LED panelen uitermate geschikt voor kapsalons, waar veel met kleur wordt gewerkt. Als uw klant kastanjebruin vraagt, wilt u ook kastanjebruin leveren! Daarnaast geeft onze verlichting uw zaak een frisse en nette uitstraling. Onze LED panelen passen perfect in systeemplafonds, maar zijn ook op te hangen aan een ophangframe!

LED Downlights

Onze LED downlights worden in het plafond geïnstalleerd en kunnen dienen als algemene verlichting of als accentverlichting. Omdat onze LED downlights kantelbaar zijn, kan het licht gestuurd worden naar de plekken waar het nodig is. Met de gestandaardiseerde zaagmaten is er voor iedere situatie wel een oplossing. Onze LED downlights zorgen direct voor een luxe uitstraling in uw kapsalon. Wijnhovens heeft voor iedere toepassing diverse lichtkleuren, groottes en wattages.

LED Rail spots

Doormiddel van onze vrij kantelbare LED rail spot kunt u specifieke plekken in uw salon uitlichten. Zo vallen deze extra op. Ook leveren onze LED rail spots bij aan een sfeervolle ruimte en zien ze er stijlvol uit. De LED rail spots worden bevestigd op een rail waardoor het mogelijk is de LED rail spots geheel naar wens te verplaatsen, kantelen of verwijderen. Wij kunnen een groot assortiment aan LED rail spots in diverse kleuren, wattages en lichtkleuren leveren.

Referenties

Wijnhovens heeft enkele kapsalons al kunnen begeleiden bij de overstap naar LED verlichting. Hierbij heeft Wijnhovens vrijblijvend de huidige situatie in kaart gebracht en een nieuwe situatie aangeboden. Wijnhovens begeleid niet alleen bij inventarisatie maar bied ook de installatie en het after sales traject.